Jess Prinsloo stierf enkele dagen nadat ze ten huwelijk gevraagd werd.
Volledig scherm
Jess Prinsloo stierf enkele dagen nadat ze ten huwelijk gevraagd werd. © Instagram

Melkallergie wordt kersverse verloofde fataal: “Ze roerde met verkeerde lepel in haar thee”

Een Britse jongedame met een ernstige zuivelallergie is in tragische omstandigheden om het leven gekomen. De lepel die Jess Prinsloo (24) gebruikte om in haar thee te roeren, bleek eerder in contact gekomen te zijn met melk. De allergische reactie die volgde, liep fataal af. Vier dagen eerder was de vrouw tijdens een idyllische vakantie in Zuid-Afrika ten huwelijk gevraagd.

 1. Moeder deelt beelden van hoe dochter extreme allergische reactie krijgt. Om andere ouders te waarschuwen
  Medisch

  Moeder deelt beelden van hoe dochter extreme allergi­sche reactie krijgt. Om andere ouders te waarschu­wen

  Een Amerikaanse vrouw heeft op Facebook getoond hoe haar dochter (3) een extreme allergische reactie kreeg nadat ze amper een tiende van een cashewnootje had gegeten. Door haar verhaal te doen, hoopt ze duidelijk te maken hoe gevaarlijk een anafylactische shock kan zijn. En dat het cruciaal is dat het slachtoffer in zo’n geval zo snel mogelijk een adrenaline-injectie krijgt met een zogenaamde EpiPen. “Beter een injectie te veel dan te weinig”, klinkt het.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).