De politie onderzoekt de plaats waar de meisjes van 13 en 14 jaar werden aangevallen.
Volledig scherm
De politie onderzoekt de plaats waar de meisjes van 13 en 14 jaar werden aangevallen. © HLN

Meisjes dood (14) en zwaargewond (13) na aanval op weg naar school in Duitsland

Twee meisjes van 13 en 14 jaar zijn vanmorgen in de buurt van de Duitse stad Ulm met een mes aangevallen toen ze op weg waren naar school. De dader vluchtte weg in een woning, waar volgens berichten van Duitse media vluchtelingen worden ondergebracht. Het gebouw werd door de politie omsingeld en de dader kon worden opgepakt. Het 14-jarige meisje overleed vanmiddag.

9 reacties

 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Wat bezielt iemand om twee schoolgaande meisjes aan te vallen? En dan nog iemand die hoopt om opgenomen te worden in de Duitse gemeenschap. Misschien wordt het wel tijd om vluchtelingen vanuit hun eigen land een asielaanvraag te laten indienen.
 • philippe pelgrims

  2 maanden geleden
  Vluchteling, dus niet in orde met zijn papieren maar loopt wel vrij rond. Zijn verleden is niet na getrokken, maw men weet niets van hen maar loopt wel vrij rond tussen onze mensen, onze ouderen, onze kinderen....Hij kan moorden begaan hebben maar loopt vrij rond. Gaan wij als hardwerkende vredelievende toeristen op reis worden we gescreend.... ik kan dat Europees beleid onmogelijk begrijpen, worden die nu echt niet wakker? Het EU migratiebeleid is gewoon pure zelfmoord....
 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd voor een strenger migratiebeleid in Europa.
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  zou men nu echt eens niet beter luisteren naar Orban en de grenzen potdicht houden, zo dat wij Europeanen terug rustig kunnen leven, we worden telkens opgeschrikt door mensen die niet eens bij de EU behoren zo ook met oorlogen. Nu weer met terreur, denken de politici niet aan de ouders van die kinderen ? Is het de politici dan echt alleen om geld te doen?
 • Liliane Vervliet

  2 maanden geleden
  Een man die vlucht uit zijn land omdat hij daar in gevaar is ,dat is een vluchteling.Waarom dat deze man dan een moordenaar wordt in het land waar hij bescherming vraagt, dat is iets dat ik totaal niet begrijp.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis
  Play

  Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

  El Salvador is kleiner dan België, maar telt zeker zeven keer meer gevangenen dan ons land. Het kleine land in Centraal-Amerika heeft een nieuwe massagevangenis geopend. Dat is geen overbodige luxe als je kijkt naar de manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt. Er is plaats voor maar liefst 40.000 gedetineerden in de nieuwe gevangenis. En ze zullen er zeker geen luxe moeten verwachten. Er is geen enkele ruimte voorzien om te ontspannen en dergelijke. Daar komt natuurlijk heel wat kritiek op.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.