Het kwalletje, dat zo groot is als een een pinda en doorzichtig is, is vrijwel niet te zien in het water.
Volledig scherm
Het kwalletje, dat zo groot is als een een pinda en doorzichtig is, is vrijwel niet te zien in het water. © AP

Meisje (14) overleeft ternauwernood confrontatie met 's werelds meest giftige kwal

De Australische Hannah Mitchell (14) was met een vriendin aan het zwemmen voor de kust van West-Australië toen ze door een van ’s wereld meest giftige kwallen, de miniscule irukandji-kwal werd gestoken.

12 reacties

 • wesley netnem

  4 jaar geleden
  Deze kwallen komen niet overal voor , maar hoofdzakelijk in Australië en Groot Barrièrerif . Het is een Kubuskwal en die komen voornamelijk in tropische gebieden voor zeker de zeer giftige soorten ! Hier komt enkel de Dobbelsteenkwal of zeewesp voor die niet dodelijk is voor de mens !
 • chelle db

  4 jaar geleden
  Tegenwoordig is het een rage om echt àlles dat ze lezen af te doen als ongeloofwaardig of verzonnen... Waarom lezen deze mensen dan nog steeds op het net??? Stop er mee en lees een thriller of zo; dàn mag je zeggen dat alles is verzonnen!
 • Theo Schuermans

  4 jaar geleden
  Was er dan niemand op dat strand die haar onmiddelijk kon wegbrengen?
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Australië is het land waar de meest giftige spinnen, schorpioenen en duizendpoten rondkruipen, de kustlijn zit vol haaien, giftige kwallen en ander giftig spul, verder krioelt het er van krokodillen en slangen, maar de Aussies trekken zich daar geen bal van aan en lopen er rond in shorts en teensletsen en gaan zwemmen of er niks aan de hand is. Respect!
 • Filip Traen

  4 jaar geleden
  @Andy: Toen ik in 2001 op een sneeuwerige zondagavond m'n eerste wagentje total-loss heb gereden heeft mijn vader mij onmiddellijk in de zijne laten rijden. Na 30min vroeg hij of het OK was, het was even hard maar als hij dat niet had gedaan zou ik veel minder snel terug achter het stuur gekropen zijn. Idem dito voor het meisje, moedig kind en ik hoop dat zij ervan geniet.