Jeff Koons bij zijn meesterwerk 'Gazing Ball' bij een eerdere tentoonstelling in Hong Kong.
Volledig scherm
Jeff Koons bij zijn meesterwerk 'Gazing Ball' bij een eerdere tentoonstelling in Hong Kong. © AFP

Meesterwerk van kunstenaar Jeff Koons vernield door man die er per ongeluk tegenviel

Op de laatste dag dat het werd tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, is het kunstwerk Gazing Ball van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons beschadigd geraakt . Een bezoeker kwam er te dichtbij en raakte per ongeluk de blauwe 'kerstbal' aan die aan het kunstwerk is vastgemaakt. De dunne glazen bol viel daarop in stukken, bevestigt een woordvoerder van de Nieuwe Kerk. Het schilderij waar de bol op was bevestigd, heeft geen schade. 

  1. Politieoperaties tegen "tientallen personen" na onthoofding van leraar in Frankrijk: “Er is duidelijk fatwa uitgesproken”

    Politieope­ra­ties tegen "tientallen personen" na onthoof­ding van leraar in Frankrijk: “Er is duidelijk fatwa uitgespro­ken”

    De Franse politie is gestart met verscheidene operaties tegen "tientallen personen" uit het islamistische milieu. Daarbij is de voorzitter van de Franse ngo Ummah Charity opgepakt: Billal Righi weigerde de decoderingssleutel van zijn computers en zijn mobiele telefoons te geven. De acties komen er in de nasleep van de onthoofding van de Franse leerkracht Samuel Paty in de buurt van Parijs eind vorige week.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement