Anna Sorokin tijdens haar proces in het voorjaar van 2019. Ze ging door het leven als ‘Anna Delvey’.
Volledig scherm
Anna Sorokin tijdens haar proces in het voorjaar van 2019. Ze ging door het leven als ‘Anna Delvey’. © Photo News

Meesteroplichtster Anna Sorokin (29) is het beu dat onbekenden haar opzoeken in de gevangenis

Kent u Anna Sorokin nog? De Duits-Russische deed zich in de New Yorkse jetset jarenlang voor als de rijke Duitse erfgename ‘Anna Delvey’. Met haar bedrog wist ze hotels, restaurants, banken en een privévliegtuigmaatschappij meer dan 200.000 dollar (169.000 euro) te ontfutselen. 

 1. ‘Miljonairsdochter’ die ordinaire oplichtster bleek te zijn riskeert 15 jaar cel. Maar ze neemt geen gas terug
  Buitenland

  ‘Miljo­nairs­doch­ter’ die ordinaire oplicht­ster bleek te zijn riskeert 15 jaar cel. Maar ze neemt geen gas terug

  Een vrouw die de New Yorkse high society jarenlang liet geloven dat ze een steenrijke Duitse erfgename was en een luxeleven leidde, heeft de rekening gepresenteerd gekregen. Anna Delvey – die eigenlijk Anna Sorokin heette – werd gisteren schuldig bevonden aan het achteroverdrukken van bijna een kwart miljoen euro en riskeert nu een celstraf die kan oplopen tot 15 jaar cel. Gas terugnemen doet ze echter niet, zo bleek tijdens haar proces.
 1. Winkels in Eindhoven en Rotterdam moeten vroeger sluiten door “onverantwoorde drukte”: “Ook grote toestroom vanuit België”

  Winkels in Eindhoven en Rotterdam moeten vroeger sluiten door “onverant­woor­de drukte”: “Ook grote toestroom vanuit België”

  In Eindhoven moeten alle winkels om 16 uur sluiten vanwege te grote drukte in het centrum. Sinds 15 uur mogen ondernemers geen nieuwe klanten meer binnenlaten. “Door de drukte kunnen mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarmee komt de volksgezondheid in het gedrang en moeten we de winkels sluiten”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook in Rotterdam en Dordrecht moeten winkels vroeger sluiten.
 1. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit

 2. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel