In beslag genomen THC-vape-middelen. De politie in de staat Minnesota nam in september 75.000 doses in beslag.
Volledig scherm
In beslag genomen THC-vape-middelen. De politie in de staat Minnesota nam in september 75.000 doses in beslag. © EPA / AP

“Meeste slachtoffers van mysterieuze vape-ziekte gebruikten vloeistoffen met cannabis”

De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn er meer en meer van overtuigd dat producten met THC, het psychoactieve middel van cannabis, een rol hebben gespeeld bij meerdere overlijdens die terug te voeren zijn op ‘vapen’.

14 reacties

 • Irma Laplague

  4 jaar geleden
  De meesten reageren weer als volleerde kenners maar zijn het dus echt niet. Vaping zonder THC is sowiso al schadelijk, je ademt damp in. En damp beschadigd langdurig inhaleren altijd de longen, dat weet zelfs een aap. De discussie over THC is ook terecht, THC is geen CBD en ook geen Dronabinol. Wie zo graag van alles inhaleert moet dat maar doen op eigen kosten, en zonder vergoeding en tussenkomt van onze sociale zekerheid.
 • Hanne Vlaeminck

  4 jaar geleden
  En daar helpt maar één ding tegen: legaliseren en controle terugnemen.
 • Davy Van Quickenborne

  4 jaar geleden
  Eindelijk, dank U! Na aan paar maand komt het CDC eindelijk met het THC en belangrijker de Vitamine-E olie boven. Dit was al na de eerste gevallen aangegeven als oorzaak door mensen die weten waarover ze praten en geen financieel belang hebben in de pharma en tabak industrie. Spijtig dat ettelijke mensen deze bewuste misinformatie met hun leven hebben mogen bekopen.
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Plots is er een hele ongereglementeerde martk. Wie weet koopt daar iemand in het groot vaping in China. Het is toch raar dat men zomaar een product mag verkopen, het is tenslotte iets dat je inademt.
 • Heidi Werbrouck

  4 jaar geleden
  Zo, wat de meer intelligenten onder ons al meteen dachten: gesjoemel met de vloeistoffen.