Meest bezwarende getuigenis tot nu toe: “Trump probeerde om controle over stuur te nemen en zelf naar Capitool te rijden”

Cassidy Hutchinson heeft in het onderzoek naar de bestorming van het Capitool de meest bezwarende getuigenis tot nu toe afgelegd. Volgens de voormalige assistente van Trumps kabinetschef Mark Meadows wilde Donald Trump op 6 januari 2021 het stuur overnemen en zelf naar het Capitool rijden. Ze verklaarde dat tijdens een openbare zitting van de commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

 1. Schade op terrein kerncentrale in Oekraïense Zaporizja na beschietingen: stroomkabels geraakt, brand uitgebroken
  32

  Schade op terrein kerncentra­le in Oekraïense Zaporizja na beschietin­gen: stroomka­bels geraakt, brand uitgebro­ken

  Bij beschietingen in Oekraïne zijn vrijdag hoogspanningskabels van de kerncentrale van Zaporizja, in het oosten van het land, geraakt. Hierdoor brak brand uit op het complexterrein, zo bevestigt het Oekraïense staatsenergiebedrijf Energoatom. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken roept de internationale gemeenschap op om maatregelen te nemen “in het belang van de veiligheid van de hele wereld”.
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 3. Israël hervat luchtaanvallen in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden
  1

  Israël hervat luchtaan­val­len in Gazastrook: minstens 7 doden en 44 gewonden

  Het Israëlische leger heeft vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Dat meldt het Israëlische leger zelf. Het gaat om meerdere aanvallen op verschillende plekken, waaronder het centrum van de stad Gaza. Volgens Palestijnse bronnen hebben de aanvallen aan zeker zeven mensen het leven gekost. Vrijdagavond heeft Israël de aanvallen ook opnieuw hervat en hebben ze hun reservetroepen ingeschakeld. Egypte doet een poging om te bemiddelen en zo de situatie in de Gazastrook te kalmeren. Dat zegt een Egyptische veiligheidsbron.