Kandidaat-bondskanselier Armin Laschet.
Volledig scherm
Kandidaat-bondskanselier Armin Laschet. © EPA

Meerderheid van CDU-top steunt voorzitter Laschet als opvolger Angela Merkel

Een meerderheid van de Duitse christendemocraten CDU steunt de kandidatuur van voorzitter Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier bij de Bondsdagverkiezingen van september. Huidig bondskanselier Angela Merkel is zoals bekend geen kandidaat om zichzelf op te volgen.

 1. Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”
  Play

  Vlamingen in Israël en Gaza getuigen: “Als luchtalarm afgaat, is er 1,5 minuten tijd om dekking te zoeken”

  De spanningen tussen de Israëliërs en de Palestijnen zijn afgelopen nacht opnieuw hoog opgelopen. Vanop de Gazastrook werden honderden raketten naar Israël afgevuurd. Daarbij vielen zeker twee doden. Langs Palestijnse zijde sneuvelden al 48 mensen, nadat Israël een nieuwe reeks bombardementen uitvoerde op de Gazastrook. De Vlamingen Benjamin Bollen en Hannelore Eykens beschrijven bij HLN LIVE hoe zij afgelopen nacht beleefden in Israël en Gaza. “De lucht flikkerde op als was het een kerstboom.”
 2. Duitse president geeft politici uitbrander in uitzonderlijke toespraak: “We hebben begrijpelijke regels en beter crisismanagement nodig”

  Duitse president geeft politici uitbrander in uitzonder­lij­ke toespraak: “We hebben begrijpe­lij­ke regels en beter crisismana­ge­ment nodig”

  Onverwacht en met opvallend harde woorden heeft de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier (SPD) zich zaterdagavond tot de bevolking gericht in een tv-toespraak over de coronacrisis in Duitsland. Zowel politici als burgers sprak hij vermanend toe over hun gedrag en houding bij de bestrijding van de derde golf. Zijn boodschap: over de problemen heenstappen en er gezamenlijk tegenaan gaan.
 1. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

 2. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen