Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Meerdere doden door lawine in Franse Alpen

Een lawine in de Franse Alpen heeft zaterdag aan zeker vier mensen het leven gekost. Twee groepen wandelaars werden overrompeld door een lawine op de bergpas Col du Galibier, bij het stadje Valloire. Lawinehonden en een helikopter worden zijn ingezet tijdens de zoektocht. Vier mensen, van 42 tot 76 jaar oud, lieten het leven. Eén persoon is in goede gezondheid teruggevonden. 

0 reacties

 1. Portugal stelt coronaversoepelingen uit, horeca en winkels in Lissabon sluiten vroeger tijdens het weekend
  3

  Portugal stelt coronaver­soe­pe­lin­gen uit, horeca en winkels in Lissabon sluiten vroeger tijdens het weekend

  Wegens een zorgwekkende uitbreiding van de Deltavariant en een toename van de besmettingen heeft de Portugese regering versoepelingen die voor maandag gepland waren, voor grote delen van het land uitgesteld. “We bevinden ons in een kritieke fase”, zei minister Mariana Vieira da Silva. Voor de hoofdstad Lissabon werd eerder al beslist dat de winkels en horecazaken er opnieuw vroeger zouden sluiten tijdens het weekend.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.