Australisch defensiepersoneel gaat in de haven van Brisbane aan boord van het schip dat naar Tonga wordt gestuurd.
Volledig scherm
Australisch defensiepersoneel gaat in de haven van Brisbane aan boord van het schip dat naar Tonga wordt gestuurd. © EPA

Meerdere coronagevallen op Australisch schip op weg naar Tonga

Op een Australisch marineschip dat op weg is naar Tonga om daar noodhulp te leveren, zijn minstens 23 coronagevallen vastgesteld. Vrijdag moest een humanitaire vlucht vanuit Australië naar Tonga al omkeren vanwege een covidgeval aan boord.

  1. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

    Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

    De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.