Afgelopen weekend was er in Amsterdam nog protest tegen de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Afgelopen weekend was er in Amsterdam nog protest tegen de coronamaatregelen. © AP

Meerdaagse evenementen en festivals mogen in Nederland weer onder voorwaarden

In Nederland worden meerdaagse evenementen en festivals onder voorwaarden weer mogelijk, melden ingewijden maandag. Hoe die voorwaarden er precies uit zullen zien, wordt nog nader uitgewerkt. Daarvoor wordt ook gebruikgemaakt van de bevindingen uit de Fieldlabs, waarin eerder met evenementen is geëxperimenteerd.

0 reacties

 1. “Gedood omdat ze Joods was”: ophefmakend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

  “Gedood omdat ze Joods was”: ophefma­kend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde

  In Frankrijk is een ophefmakend proces begonnen tegen twee mannen die ervan beschuldigd worden een 85-jarige vrouw te hebben vermoord. Mireille Knoll overleefde de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zou volgens de openbare aanklager meer dan zeventig jaar later alsnog gedood zijn omdat ze Joods was. Het proces veroorzaakt nationaal en internationaal flink wat beroering, onder meer bij de Joodse gemeenschap.
 2. Wat kunnen we leren van Denemarken, het eerste land in Europa dat nagenoeg alle coronaregels lost?
  PREMIUM

  Wat kunnen we leren van Denemarken, het eerste land in Europa dat nagenoeg alle coronare­gels lost?

  Laat ons hopen dat er één coronavariant het snel mag overnemen en dat het de Deense is. In Denemarken moet je vanaf vandaag nergens nog een masker dragen, hoef je geen 1,5 meter afstand te bewaren, organiseren ze festivals zoveel ze willen en is de coronapas voor samenkomsten zelfs afgeschaft. "Hier vonden ze zo’n coronapas ook niet fijn", zegt coronabestrijder Professor Troels Lillebæk. "Maar als dat de prijs is die je moet betalen om na een beperkte periode weer alle vrijheid te hebben. Graag dan."
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.