Katia Morozova (29) houdt haar dochter Evgenia vast in de materniteit van de regio Donetsk.
Volledig scherm
Katia Morozova (29) houdt haar dochter Evgenia vast in de materniteit van de regio Donetsk. © REUTERS

Meer prematuur geboren baby's in Oekraïne: “Oorlog verhoogt stressniveau van zwangere vrouwen”

De Russische invasie heeft geleid tot een stijging van het aantal prematuur geboren baby’s in de Oekraïense gezondheidscentra. Dat meldt de mondiale gezondheidsorganisatie Unitaid. De organisatie stuurt honderden apparaten naar Oekraïne om de baby’s te helpen.

  1. Ook dit jaar lanceert Google geen Pixel-smartphones in ons land, maar: “Belgen, jullie hoeven niet zo lang meer te wachten”
    2

    Ook dit jaar lanceert Google geen Pixel-smartpho­nes in ons land, maar: “Belgen, jullie hoeven niet zo lang meer te wachten”

    Techreus Google heeft donderdagavond haar nieuwste telefoons voorgesteld. Hoewel de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro na jaren afwezigheid officieel in Nederland te koop zullen zijn, ontbreekt een Belgische lancering voor de twaalfde keer op rij. Al is er licht aan het einde van de lange tunnel. “Ik kan zeggen aan Belgen dat jullie niet zo lang meer hoeven te wachten”, zei een Google-topman namelijk aan ‘Algemeen Dagblad’. En bovendien lijkt er een mogelijkheid te zijn om als Belg tóch een Pixel in huis te halen.