Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Meer fraude met dienstencheques blootgelegd

Bij controle in de dienstenchequesector in 2018 is in ruim de helft van de gevallen een inbreuk vastgesteld, een stuk meer dan in 2015. De toename wijst vooral op een veel gerichtere controle. Dat meldt De Tijd vandaag.

 1. Strijkatelier wordt eind augustus opgedoekt: “Er is een dalende trend van het aantal gebruikers”

  Strijkate­lier wordt eind augustus opgedoekt: “Er is een dalende trend van het aantal gebruikers”

  De gemeente Langemark-Poelkapelle stopt eind augustus met de uitbating van strijkatelier De Wissel in de oude vleugel van het woonzorgcentrum langs de Zonnebekestraat. Reden van deze beslissing is de geringe belangstelling. “Sinds enkele jaren is er een dalende trend van gebruik van het strijkatelier”, aldus schepen Marleen Soete (CD&V). “Met nog slechts één personeelslid, is het moeilijk tot bijna onmogelijk om continuïteit te garanderen.”
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 3. Poetsvrouw riskeert 1 jaar cel voor diefstal van 6.000 euro, via overschrijving

  Poetsvrouw riskeert 1 jaar cel voor diefstal van 6.000 euro, via overschrij­ving

  Een vrouw uit Sint-Niklaas riskeert een jaar cel omdat ze 6.000 euro stal van een echtpaar uit Kortrijk, bij wie ze fulltime poets- en huishoudhulp was. Volgens het openbaar ministerie ontvreemdde ze twee bankkaarten en schreef ze het in schijven over naar eigen rekeningen. Ze ontkent en stelde op de rechtbank dat haar bazin het geld overschreef om haar in het zwart te betalen, terwijl haar man daar niets van afwist. Het openbaar ministerie vraagt 1 jaar cel.
 1. Geld verdienen aan uw belastingaangifte? Check of deze aftrekposten wel zijn vermeld
  PREMIUM

  Geld verdienen aan uw belasting­aan­gif­te? Check of deze aftrekpos­ten wel zijn vermeld

  Hoewel de kans niet zo groot is dat u nog een bruine enveloppe met de belastingaangifte in de bus krijgt, is het tijd om aan die aangifte te denken. Wie dat via de klassieke — papieren — weg doet heeft tot 28 juni de tijd. Via Tax-on-web kan het tot 11 juli. Om ervoor te zorgen dat uw belastingen niet hoger dan nodig zijn, checkt u het best of u álle uitgaven die recht geven op een vermindering ook effectief hebt aangegeven. Even puzzelen met aftrekposten dus.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok