AP
Volledig scherm
© AP

Meer dan vijf miljoen mensen wereldwijd overleden aan Covid-19

Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn wereldwijd meer dan vijf miljoen mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting bezweken. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse Johns Hopkins University in Baltimore bijhoudt. De kaap van vier miljoen Covid-19-overlijdens werd in juli overschreden.

38 reacties

 • Tony Pauwels

  7 maanden geleden
  Iedereen gaat dood, maar dit zijn er 5 miljoen die nu nog niet hadden moeten gaan indien men wereldwijd virussen in het algemeen en Corona in het bijzonder wat serieuzer had genomen. En wat komt er nog aan?!
 • Jakke Troost

  7 maanden geleden
  Ik heb al verschillende relaties in Kenya verloren waar de oorzaak van sterfte onbekend bleef. Een land waar al zoveel doden vallen door tropische ziekten neemt dat gewoon in die cijfers op. Men kan het zich hier ook niet permiteren om de economie slil te leggen
 • Medard Albrechts

  7 maanden geleden
  @ Hugo, niets op aan te merken, de nagel op de kop
 • Danny Buyse

  7 maanden geleden
  @John Stahl, bagatelliseer maar verder. Die andere sites van u zijn geen fake nieuws waarschijnlijk. Voorbeeld, iemand heeft nog 10 jaar te leven met suikerziekte en sterft bij het krijgen van corona. Volgens u is die gestorven aan suikerziekte. Neen, die is 10 jaar te vroeg gestorven aan corona John.
 • Hugo hofmans

  7 maanden geleden
  Op zich is dat geen slechte zaak. Er zijn toch teveel mensen op de aardbol. Misschien is dat virus wel een soort regulatie van de natuur om de bevolking wat uit te dunnen.