Ook elders in Rusland zijn er grote protesten tegen de gedeeltelijke mobilisatie. Op deze foto uit Sint-Petersburg wordt een man hardhandig in de boeien geslagen. Beeld van 24 september.
Volledig scherm
Ook elders in Rusland zijn er grote protesten tegen de gedeeltelijke mobilisatie. Op deze foto uit Sint-Petersburg wordt een man hardhandig in de boeien geslagen. Beeld van 24 september. © AFP

Meer dan honderd arrestaties bij protesten tegen mobilisatie in Russische regio Dagestan

In de Russische autonome republiek Dagestan, in de Kaukasus, is het tot confrontaties gekomen tussen politie en betogers. Die protesteerden tegen de gedeeltelijke mobilisatie die de Russische president Vladimir Poetin afkondigde voor de oorlog tegen Oekraïne. Dat bericht de Britse omroep BBC.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.