Talibanstrijders in Kaboel.
Volledig scherm
Talibanstrijders in Kaboel. © AFP

“Meer dan honderd Afghaanse veiligheidsagenten van vorig bewind gedood of verdwenen sinds machtsovername taliban”

De taliban hebben sinds hun machtsovername in Afghanistan al meer dan honderd veiligheidsagenten van het vorige bewind om het leven gebracht of laten verdwijnen. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

 1. LIVE. Charles Michel: “Bedreiging tegen Oekraïne is bedreiging tegen Europa” - Rusland start legermanoeuvres in zuiden en op de Krim
  Play

  LIVE. Charles Michel: “Bedreiging tegen Oekraïne is bedreiging tegen Europa” - Rusland start legerma­noeu­vres in zuiden en op de Krim

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
 2. PORTRET. Afghanistans beroemdste vrouw, die eigenlijk niet op de foto wilde
  PREMIUM

  PORTRET. Afghanis­tans beroemdste vrouw, die eigenlijk niet op de foto wilde

  Er zijn weinig mensenlevens die zo hard beïnvloed werden door één enkele foto als dat van Sharbat Gula. Zij is het Afghaanse meisje dat in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Het is aan die beroemdheid te danken dat ze deze week naar Europa mocht komen om aan de taliban te ontsnappen. Maar wou ze dat wel? En was die vlucht ook nodig geweest als haar doordringend groene ogen nooit aan de wereld waren getoond? Dit is het verhaal van een vrouw die eigenlijk niet wou poseren — en liever niet beroemd was geweest.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.