Volledig scherm
© Photo News

Meer dan 727.000 doden door coronavirus sinds eind december - Gemiddeld 564 nieuwe besmettingen per dag in België

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus ligt op gemiddeld 564,4 per dag tussen 30 juli en 5 augustus. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met vorige week, bleek zondagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 73.401 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.870 mensen in ons land stierven aan de gevolgen van het longvirus.

17 reacties

 • Paul Roymans

  5 maanden geleden
  Corona moet een pandemie blijven voor de centjes die te verdienen zijn. Het klimaat is plots geen prioriteit meer. Zelfs geen letter meer în de media.
 • Ward Berden

  5 maanden geleden
  In de hele wereld sterven er gemiddeld 150000 mensen per dag. Na 8 maanden corona zitten we nu bijna aan 750000 corona-gerelateerde overlijdens. Dat is amper 5 dagen, overdrijven we niet een pak?
 • jaak Peeters

  5 maanden geleden
  Dat is nog altijd minder dan de helft van de Aziatische griep van 1957, nl. ongeveer één op tienduizend mensen. Mochten we toen niet zonder mondkapje op straat komen?
 • Joris De Crom

  5 maanden geleden
  Joris De Crom Er zullen altijd virussens zijn maar door onz klien leven zal er steeds een minder aan immuniteit zijn. De virologen denken enkel aan chemie, dat wordt er in geramd tijdens un op lijding. Nog wat meer airco en geforseerde verluchting en we zijn goed bezig.
 • Bruno Delsalle

  5 maanden geleden
  Iedere besmetting is er één te veel...
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel