AP
Volledig scherm
© AP

Meer dan 63 miljoen vrouwen zijn in India statistisch gezien "vermist"

In India zijn door de voorkeur voor jongens meer dan 63 miljoen vrouwen statistisch gezien "vermist", terwijl 21 miljoen meisjes ongewild zijn door hun familie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de overheid naar geboortes in het land.

2 reacties

 • Gerd Peeters

  5 jaar geleden
  Niet alleen in India hebben ze liever zonen, in moslimlanden is dat ook zo, daar zijn jongens ook meer waard dan meisjes.
 • wesley netnem

  5 jaar geleden
  Gewoon alle voordelen aan de vrouwen geven en de mannen de bruid schat te laten betalen ! Zonder vrouwen geen zonen !!
 1. 'The Voice of Holland’-deelnemer doet boekje open over Marco Borsato: “Hij beloofde mij de finale”
  SHOWBIZZ

  'The Voice of Hol­land’-deelnemer doet boekje open over Marco Borsato: “Hij beloofde mij de finale”

  Marco Borsato (56) wordt niet vervolgd voor zijn vermeende misstanden bij de tv-show ‘The Voice of Holland’. En daar is niet iedereen mee gediend. Zo doet oud-deelneemster Babette van Vugt, die in 2012 en 2015 kandidaat was bij de talentenjacht, haar boekje over het jurylid open in de YouTube-show ‘En Dan?’. Ze beweert onder meer dat de zanger haar beloofde dat ze sowieso naar de finale mocht gaan. “Ik voelde me echt heel vernederd.”
 2. Nederlands-Limburg wil betrokken worden bij gesprekken over IJzeren Rijn tussen België en Duitsland

  Nederlands-Lim­burg wil betrokken worden bij gesprekken over IJzeren Rijn tussen België en Duitsland

  De Nederlandse provincie Limburg wil meepraten over een nieuwe spoorverbinding voor goederenvervoer tussen België en Duitsland. België is vragende partij voor de heropening van de IJzeren Rijn, maar Nederlands-Limburg zet de hakken in het zand. De provincie vreest alleen maar last te hebben van die spoorweg en heeft daarom donderdag een bezorgde brief geschreven aan het ministerie van Infrastructuur in Den Haag.
 3. Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoering ondergaat “fundamentele verandering”, zegt Amerikaanse topgeneraal

  Vervangen robots binnenkort soldaten? Oorlogsvoe­ring ondergaat “fundamen­te­le verande­ring”, zegt Amerikaan­se topgene­raal

  Legers zullen binnenkort meer gebruik maken van robots bij het voeren van een oorlog. Dat voorspelt Mark Milley, de hoogste generaal van het Amerikaanse leger. In de podcast van Eurasia Group, een adviesbureau gespecialiseerd in politieke risico’s, vertelde hij dat de wereld een “fundamentele verandering” ondergaat op het vlak van oorlogsvoering. Vooral het “karakter van de oorlog” – de tactiek, wapens, technologieën, organisaties en management – zal er over enkele jaren anders gaan uitzien.