AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan 6.000 moorden en 9.000 verkrachtingen in drie maanden tijd in Zuid-Afrika

In de maanden juli, augustus en september werden er liefst 6.100 moorden geregistreerd in Zuid-Afrika. Dat is stijging met 20,7 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In dezelfde drie maanden werden er 9.556 verkrachtingen gemeld. Dat is een stijging met 7 procent.

 1. Grootste tennisspeelster van China spoorloos nadat ze toppoliticus beschuldigt van verkrachting: wie is Zhang Gaoli (75)
  PREMIUM

  Grootste tennis­speel­ster van China spoorloos nadat ze toppoliti­cus beschul­digt van verkrach­ting: wie is Zhang Gaoli (75)

  In China blijft het gissen naar het lot van Peng Shuai (35), ‘s lands beroemdste tennisspeelster. Die is spoorloos sinds ze een vroegere vicepremier van verkrachting heeft beticht. Ze kan dat niet bewijzen, gaf ze toe. Maar het klopt wel dat Zhang Gaoli (75) altijd veel geheimen had, zelfs naar Chinese normen. Van een geadopteerde dochter die hij hij doodzweeg, over een sjoemelende schoonzoon tot een broer die als guerrillastrijder aan zijn einde gekomen zou zijn.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.