In totaal zaten 539 mensen op de houten boot, op vijftien kilometer voor de kust.
Volledig scherm
In totaal zaten 539 mensen op de houten boot, op vijftien kilometer voor de kust. © EPA

Meer dan 500 vluchtelingen in één houten boot aangekomen op Italiaanse eiland Lampedusa

Op het Italiaanse eiland Lampedusa in de Middellandse Zee zijn zaterdag 539 mensen in een houten bootje aangekomen. Het gaat om een van de grootste aantallen sinds lang, meldt burgemeester Totò Martello. 

30 reacties

 • Patrick Delaunoy

  1 jaar geleden
  Europa heeft goedkopere werkkrachten nodig. Daarom worden de vluchtelingen opgevangen in Europa. Zolang wij de NGO's ondersteunen zullen wij onrechtstreeks mensensmokkel ondersteunen en mensen in zee laten verdrinken.
 • Tom de clerck

  1 jaar geleden
  Zonder pardon terug. De enige oplossing, en degene die het toch proberen de toegang definitief ontzeggen. In Austraië is het hen wel gelukt. Waarom niet in Europa?
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Wanneer worden die gelukzoekers eindelijk is teruggestuurd? Dit heeft al lang genoeg geduurd en die NGO's aanklagen voor misdaad ten overstaan van de mensheid. Europa en zeker ons land kan die instroom niet aan. Afghanistan heeft ons ook weer een duizendtal de strot ingeduwd. Moeten wij als veel te brave burger dit blijven slikken? Echte oorlogsvluchtelingen ok maar om ze nadien in hun land op verlof te laten gaan is er ver over. Zeker met hun gratis retourtje op gevaar van onze manschappen.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  De mensen zijn illegaal Europa binnengekomen geliefde samen te houden. En gezamenlijk op een veerboot plaatsen zodat ze terug naar de Afrikaanse kust kunnen gerepatrieerd. Dit is de enige manier om deze stroom in te dijken zodat En gezamenlijk op een veerboot plaatsen zodat ze terug naar de Afrikaanse kust kunnen gerepatrieerd. Dit is de enige manier om deze stroom in te dijken zodat Europa op termijn niet zal overspoeld worden door niet Europese mensen.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Ze zijn met zijn alle illegaal naar Europa gekomen. De groep goed samen houden en op een veerboot zetten richting de Afrikaanse kust. Waar het veilig voor hun is. De enige manier om deze stroom in te dijken. Zo niet zal de instroom onhoudbaar worden in de volgende jaren.