Een soldaat van het Tigray People’s Liberation Front (TPLF).
Volledig scherm
Een soldaat van het Tigray People’s Liberation Front (TPLF). © AP

“Meer dan 50 burgerdoden bij luchtaanval op school door Ethiopisch regeringsleger”

Een luchtaanval van het Ethiopisch regeringsleger op een school in de opstandige regio Tigray heeft begin dit jaar zeker 57 burgerlevens geëist. Er vielen ook meer dan 42 gewonden. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) donderdag na interviews met slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners. De mensenrechtenorganisatie roept hoofdstad Addis Abeba op tot een “snel, diepgaand en onpartijdig onderzoek naar deze duidelijke oorlogsmisdaad en een gepaste vervolging van de verantwoordelijken”, klinkt het in een persbericht.

0 reacties

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Drie nieuwe advocaten sluiten rijtje van controversiële juristen aan Trumps zijde

  Drie nieuwe advocaten sluiten rijtje van controver­siële juristen aan Trumps zijde

  Ex-president Donald Trump versleet de voorbije jaren advocaten aan ijltempo. De raadsmannen en -vrouwen moeten hem voortdurend bijstaan in hachelijke situaties en Trump geeft zelf toe dat het geen gemakkelijke taak is. “Ik zeg soms tegen een advocaat: ‘Weet je zeker dat je me wilt vertegenwoordigen? Ik denk dat je een fout maakt. Waar heb je het voor nodig?” vertelde hij maandag op Fox News. Zijn nieuwe juridische team sluit zich nu aan bij het bonte gezelschap Trump-advocaten waarmee we de voorbije jaren mochten kennismaken.