ANP
Volledig scherm
© ANP

Meer dan 50.000 nieuwe besmettingen in Nederland op een week tijd: nooit eerder stegen de coronacijfers zo snel

Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Dat is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week. Met zo’n vaart gingen de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in de hele coronacrisis nog niet omhoog.

132 reacties

 • Rob Schouten

  2 weken geleden
  Aantal intensieven in Nederlandse ziekenhuizen is fors lager dan België...
 • Piet Deroover

  2 weken geleden
  Hopelijk lezen onze politici de krant, iemand moet hen wakker schudden. Alleen Frank VDB blijkt te beseffen wat er aan de hand is.
 • Jan Baroen

  2 weken geleden
  Hopelijk gebruiken onze ministers de Nederlandse cijfers om hun beleid goed te bekijken en eventueel aan te passen. Heel goed mogelijk dat België na Pukkelpop of na de zomervakantie dezelfde cijfers moet bekendmaken.
 • Guido Verlinden

  2 weken geleden
  Daarom mag Pukkelpop niet doorgaan.!!
 • jeff thys

  2 weken geleden
  Onzin, waar zijn die mensen dan?
 1. EU stuurt vliegtuigen om bosbranden op Sardinië te helpen bestrijden

  EU stuurt vliegtui­gen om bosbranden op Sardinië te helpen bestrijden

  De Europese Unie stuurt vier vliegtuigen naar Sardinië om te helpen bij de bestrijding van grote bosbranden in het westen van het eiland. Hiertoe is besloten nadat Italië zondag de hulp van andere Europese landen inriep. Minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio zei zondag dat blusvliegtuigen konden helpen. Frankrijk stuurde al twee vliegtuigen. Volgens de Europese Commissie stuurt nu ook Griekenland twee toestellen.