REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Meer dan 400 migranten gered op Middellandse Zee

Meer dan 400 migranten die aan boord zaten van een houten boot zijn in de nacht van zaterdag op zondag door drie ngo's gered op de Middellandse Zee. Eerder dit weekend werden al 200 migranten in nood opgepikt, meldt SOS Mediterranee.

7 reacties

 • Bruno Verhoeven

  2 maanden geleden
  Een ngo die een migrant rredt, is mooi. Nu nog vastleggen dat ze er een jaar voor moeten zorgen.
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Toch toevallig dat drie ngo's terzelfdertijd precies weten waar die 'vluchtelingen' zich bevonden en wanneer. Het zou interessant zijn de geldstromen naar die ngo's eens te onderzoeken - de hamvraag is waarom dat niet gebeurt en waarom ze nog overheidssteun krijgen ook. Er is veel meer aan de hand en er blijft veel meer verborgen dan we denken.
 • Tina Colpaert

  2 maanden geleden
  Die mensen redden en de eerste boot terug dat de andere zien het loont niet om te proberen
 • Etienne De Kesel

  2 maanden geleden
  Naar ons toe is dit verkocht als een redding, naar de thuisgebleven migranten is dit gewoon een geslaagde win for life operatie, welke alleen maar anderen kan aanzetten om dit ook te ondernemen. Dit is de best mogelijke hulp die mensensmokkelaars zich kunnen wensen. Heel leuk voor die mensen, die enkel een beter leven zoeken. Minder leuk voor diegene die dit een gans leven gaan moeten sponsoren.
 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Wanneer gaat de EU eindelijk ingrijpen en al die NGO schepen aan de ketting leggen? Al die organisaties zeggen dat ze mensen gered hebben op de zee, maar in feite zijn ze die mensen gewoon gaan oppikken aan de Afrikaanse kust.