Bij het ministerie van Onderwijs in Den Haag ‘blokkeren’ leraren de ingang met speelgoedtractortjes, een knipoog naar de diverse boerenprotesten in de stad.
Volledig scherm
Bij het ministerie van Onderwijs in Den Haag ‘blokkeren’ leraren de ingang met speelgoedtractortjes, een knipoog naar de diverse boerenprotesten in de stad. © ANP

Meer dan 4.400 scholen in Nederland blijven vandaag gesloten, leraren trekken de straat op

In Nederland staken de medewerkers van basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs voor meer salaris, minder werkdruk en een betere aanpak van het lerarentekort. Ze vinden de 460 miljoen euro die het kabinet wil investeren onvoldoende. Volgens het Nederlands Algemeen Dagblad blijven vandaag meer dan 4.400 scholen gesloten, dat zijn er 1.800 meer dan bij de vorige staking. 

0 reacties

 1. VS steunen opheffing patenten coronavaccin

  VS steunen opheffing patenten coronavac­cin

  De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zei de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie reageert verheugd op de mededeling.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?