Illustratiebeeld: migranten proberen Middellandse Zee over te steken op 5 oktober 2021.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: migranten proberen Middellandse Zee over te steken op 5 oktober 2021. © AP

Meer dan 350 asielzoekers en migranten onderschept voor de kust van Marokko

De Marokkaanse kustwacht heeft tussen zaterdag en maandag meer dan 350 asielzoekers en migranten onderschept in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Ze waren aan boord van geïmproviseerde bootjes of kajakken of bevonden zich al zwemmend in het water, zo bevestigt een militaire bron dinsdag.

 1. Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig
  Duitsland

  Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig

  In Düsseldorf, in het westen van Duitsland, heeft de politie vanmiddag de kerstmarkt in het centrum van de stad ontruimd na een mogelijke dreiging. Alle aanwezigen moesten de markt omstreeks 15:00 uur verlaten en verschillende straten werden afgezet. Zwaarbewapende politieagenten waren in groten getale ter plaatse, vertelt een getuige aan onze redactie. Rond 18:00 uur werden de wegversperringen opgeheven, maar de kerstmarkt zal nog de hele avond gesloten blijven, meldt de ‘Rheinische Post’.
 2. Oekraïners moesten weeskinderen verbergen om Russische deportatie te voorkomen

  Oekraïners moesten weeskinde­ren verbergen om Russische deportatie te voorkomen

  Uren nadat Rusland in februari Oekraïne was binnengevallen, begon het gezondheidspersoneel van een kinderziekenhuis in het zuiden in het geheim plannen te maken om de baby’s te redden. De Russen werden ervan verdacht weeskinderen in beslag te nemen en naar Rusland te sturen, dus begon het personeel van het kinderziekenhuis in de stad Cherson medische dossiers van de weeskinderen te vervalsen, zodat het leek alsof ze te ziek waren om te verhuizen.