Meer dan 300 woningen verwoest in Mexico nadat tankwagen crasht op spoorweg

In de Mexicaanse stad Aguascalientes zijn meer dan 1000 mensen geëvacueerd nadat een tankwagen is gecrasht. De bestuurder wilde een spoorweg oversteken, maar dat liep fout af. De brandstof lekte uit de tankwagen en zette de hele buurt in vuur en vlam. Meer dan 300 woningen zijn vernield. Ook de spoorweg staat in brand waardoor de trein gewoon door de vuurzee moet rijden.

 1. Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”
  UPDATE

  Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky er woensdagavond in Parijs van verzekerd dat Frankrijk Oekraïne “zal begeleiden naar de overwinning”. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz beloofde steun “zo lang als nodig”. Zelensky was in Parijs voor een diner met Macron en Scholz. Eerder vandaag bezocht hij het Verenigd Koninkrijk en morgen wordt hij verwacht in Brussel.
 2. 
Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshekken: “Er hangt vijandige sfeer tegen asielzoekers, ook bij centrumpartijen”
  PREMIUM

  Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshek­ken: “Er hangt vijandige sfeer tegen asielzoe­kers, ook bij centrumpar­tij­en”

  Komen er grenshekken rond de Europese Unie? Dertien lidstaten zijn voorstander. De knoop wordt vandaag doorgehakt op de Europese Raad. Het voorstel doet denken aan de muur die president Trump wou bouwen tussen Amerika en Mexico. Komen de hekken er echt? En waar? Is dat realistisch? En wat is het standpunt van ons land? “Een aantal jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar de toon tegen asielzoekers wordt steeds harder”, zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.