Volledig scherm
© REUTERS

Meer dan 300 schoolmeisjes ontvoerd in Nigeria

In het noordwesten van Nigeria zijn 317 schoolmeisjes ontvoerd door een bende criminelen. Dat bevestigt de Nigeriaanse politie vandaag. Gewapende mannen vielen rond middernacht in Jangebe, in de staat Zamfara, het internaat van de school binnen. 

 1. Honderden door Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram gekidnapte scholieren terug in veiligheid

  Honderden door Nigeriaan­se terreur­groep Boko Haram gekidnapte scholieren terug in veiligheid

  Honderden scholieren in Nigeria zijn weer in veiligheid nadat ze waren gekidnapt. Dat heeft de Nigeriaanse staatstelevisie donderdag gemeld. Het is nog niet duidelijk of alle 333 ontvoerde scholieren weer vrij zijn. Terreurorganisatie Boko Haram claimde de kidnapping. Eerder vandaag had de Nigeriaanse terreurbeweging Boko Haram gezegd verantwoordelijk te zijn voor het verspreiden van beelden van de in Katsina ontvoerde scholieren. Een van de jongens op die beelden riep op alle scholen in de regio te sluiten, behalve koranscholen. Ook werd geëist dat de regeringstroepen zich terugtrekken uit Katsina, een deelstaat in het noorden van het West-Afrikaanse land.
 1. Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen
  28

  Nederland­se corona-experimen­ten: theater­voor­stel­ling of bioscoopbe­zoek kan veilig, mits maatrege­len

  Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len