Zware brand in Arles.
Volledig scherm
Zware brand in Arles. © RV

Meer dan 260 brandweermannen bestrijden twee zware branden in Franse regio Arles

Meer dan 260 brandweermannen zijn deze middag ingezet om twee branden in de regio van de Zuid-Franse stad Arles (departement Bouches-du-Rhône) te bestrijden. Een ervan, aangewakkerd door een forse mistralwind, bedreigde woningen aan de rand van de stad.

  1. Politie mag toch (nog) geen ‘killer robots’ gebruiken in San Francisco

    Politie mag toch (nog) geen ‘killer robots’ gebruiken in San Francisco

    De gemeenteraad van San Francisco heeft dan toch niet voor een resolutie gestemd over het gebruik van ‘killer robots’ bij de politie, maar het idee is nog niet van tafel: een commissie zal zich er nu over buigen. De autoriteiten van de Amerikaanse stad overwogen om de politie toestemming te geven robots in te zetten die in bepaalde extreme gevallen, zoals terreuraanslagen of massamoorden, mensen kunnen doden. Het voorstel leek aanvankelijk groen licht te krijgen, maar de finale goedkeuring kwam er dinsdag uiteindelijk toch niet.
  2. Zelensky beschuldigt Rusland van ecocide: “Tienduizenden dolfijnen aangespoeld langs kust van Zwarte Zee”

    Zelensky beschul­digt Rusland van ecocide: “Tiendui­zen­den dolfijnen aange­spoeld langs kust van Zwarte Zee”

    De oorlog in Oekraïne maakt niet alleen menselijke slachtoffers. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigt Rusland vandaag van een "ecocide", doelend op de verwoesting die de Russische invasie heeft aangericht aan natuur en onder wilde dieren in Oekraïne. Duizenden dode zeezoogdieren zijn aangespoeld langs de kust van de Zwarte Zee, waaronder tienduizenden dolfijnen, aldus Zelensky. "En dat is slechts een klein deel van de verwoestende gevolgen."