Archiefbeeld van een eerdere reddingsoperatie door Artsen Zonder Grenzen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een eerdere reddingsoperatie door Artsen Zonder Grenzen. © via REUTERS

Meer dan 200 bootmigranten gered uit de Middellandse Zee

Tijdens verschillende operaties hebben de hulporganisaties Artsen Zonder Grenzen (MSF) en ResQ meer dan 200 bootmigranten gered uit de Middellandse Zee. Het zoek- en reddingsschip Geo Barents heeft bijna 190 mensen aan boord genomen, meldt Artsen Zonder Grenzen maandagochtend. Zondag hebben de vrijwilligers van de Italiaanse hulporganisatie ResQ tijdens verschillende reddingsoperaties dan weer tientallen mensen gered.

5 reacties

 • leen hanssens

  2 maanden geleden
  Dit zijn geen reddingen meer. De boten liggen te wachten om ze op te nemen. Wanneer gaat dit stoppen? De Afganen zijn ook op komst, eerst de kinderen en dan gezinshereniging. Goed bezig.
 • Helene Van der Heyden

  2 maanden geleden
  En waar gaan ze die allemaal afzetten alles zit overvol.Hoop dat ze zo vlug mogelijk controleren of ze recht hebben op asiel.Waarom zetten ze die niet af in de rijke landen EU kan dit niet aan.Dan moeten we de Afghanen nog verwachten.
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Goed zo, ze zijn gered, breng ze nu zo snel mogelijk terug naar één of andere haven in Noord Afrika, want in de EU is het geld en vooral het geduld van de EU burgers op.
 • marc rooms

  2 maanden geleden
  En zolang die boten in Europa mogen aanleggen gaat dat blijven duren. Enige manier is koers naar het zuiden en ze afzetten waar ze vandaan komen.
 • Jef Bardy

  2 maanden geleden
  Er zijn altijd veel vrouwen en kinderen aan boord. Maar als je de foto’s en tv-beelden bekijkt zie ik niets anders dan jonge mannen…
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.