Groep van 40 migranten worden gered vlak voor de kust van Lampedusa.
Volledig scherm
Groep van 40 migranten worden gered vlak voor de kust van Lampedusa. © SOPA Images/LightRocket via Gett

Meer dan 2.000 migranten aangekomen op Lampedusa

Ondanks de recente ongevallen met boten blijven veel migranten de oversteek van de Middellandse Zee richting Italië wagen. In nauwelijks 24 uur kwamen alleen op het eiland Lampedusa meer dan 2.000 mensen aan, zo berichtte het Italiaanse persbureau Ansa zaterdag. Ze bereiken het kleine eiland met verscheidene boten.

6 reacties

 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Welkom, welgekomen in het paradijs België. Uw huisje en eten staat al klaar, morgen krijgt u van die gekleurde briefjes. Wilt u nog een auto, want een hele dag op uw derrière zitten verveelt.
 • Caroline Droessaert

  2 maanden geleden
  Dweilen met de kraan open is het Europese mantra.Allemaal terugsturen en een immigratie politiek invoeren zoals Australie & Nieuw Zeeland
 • willy staes

  2 maanden geleden
  wie gaat dit blijven betalen al die leefloners , stop de NGO met het transporteren van die economische vluchtelingen . Zij zijn in werkelijkheid de smokkelaars .
 • Paul Geerts

  2 maanden geleden
  En hoeveel van hen waren echte asielzoekers, geen economische migranten, die voor ze duizenden euro's hadden betaald aan de mensensmokkelaars in een veilig land waren? Hoe lang nog gaan we de moderne slavenhandel mee in stand houden?
 • Mark Van Puyvelde

  2 maanden geleden
  Dit moet stoppen... In Dubai of Qatar plek en geld genoeg.