EPA
Volledig scherm
© EPA

Meer dan 100 oppositieleden opgesloten in Bangladesh

Sinds het begin van een protestbeweging afgelopen zaterdag zijn in Bangladesh al meer dan 100 aanhangers van de oppositie opgesloten. Dat meldt de politie. Bangladesh wordt momenteel getroffen door een algemene staking gericht tegen veranderingen in het kiessysteem.

 1. Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”
  47

  Mason (6) weigert mondmasker af te zetten voor schoolfoto: “Mama heeft gezegd dat ik het op moet houden”

  Een 6-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Nevada gaf een duidelijk antwoord toen de schoolfotograaf hem op de eerste schooldag vroeg om zijn mondmasker af te zetten voor de foto. “Mijn mama heeft gezegd dat ik mijn masker op moet houden”, was de reactie van Mason. Zelfs wanneer de fotograaf het nog eens vroeg, hield de jongen voet bij stuk. “Volgens mijn mama mag ik het alleen afzetten wanneer ik aan het eten ben op een afstand van iedereen”, klonk het vastberaden.
 2. Bom van WOII gevonden nabij stembureaus in Duitse gemeente: inwoners mogen niet meer gaan stemmen

  Bom van WOII gevonden nabij stembu­reaus in Duitse gemeente: inwoners mogen niet meer gaan stemmen

  In de Duitse gemeente Wuppertal, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is gisteren een onontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog teruggevonden. De vondst zorgt vandaag, op de dag van de Duitse verkiezingen, voor problemen aangezien vijf stembureaus zich op enkele honderden meters van de bom bevinden. De inwoners worden voorlopig verzocht om niet meer te gaan stemmen. In totaal werden al 1.500 mensen geëvacueerd.