(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © EPA

Meer dan 100 lichamen gevonden in Mexicaans massagraf

In het westen van Mexico hebben onderzoekers meer dan honderd lichamen gevonden in een massagraf. Volgens de plaatselijke openbaar aanklager Gerardo Octavio Solís Gómez zijn de overblijfselen van ten minste 113 mensen ontdekt in de stad El Salto in de staat Jalisco. 

 1. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  20

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.
 2. Zo werd Iraanse atoomgeleerde vanop afstand geliquideerd met geavanceerd wapen van Belgische makelij
  Play
  27

  Zo werd Iraanse atoomge­leer­de vanop afstand geliqui­deerd met geavan­ceerd wapen van Belgische makelij

  Het vanop afstand bediende machinegeweer waarmee kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh vorig jaar door Israël gedood werd, blijkt van Belgische makelij te zijn. Dat schrijft The New York Times op basis van een veiligheidsbron dichtbij de liquidatie. Israël koos een speciaal model van een MAG-machinegeweer van wapenfabrikant FN dat bevestigd werd aan een geavanceerde robot. Ook de voorbereidingen die vooraf gingen aan de liquidatie verliepen op geavanceerde wijze.