In Honiara wordt al drie dagen geprotesteerd tegen premier Manasseh Sogavare.
Volledig scherm
In Honiara wordt al drie dagen geprotesteerd tegen premier Manasseh Sogavare. © AFP

Meer dan 100 arrestaties na gewelddadige protesten op Salomonseilanden

De politie op de Salomonseilanden heeft de voorbije dagen meer dan 100 arrestaties uitgevoerd tijdens de gewelddadige protesten in de hoofdstad Honiara waarbij het ontslag van de eerste minister werd geëist. De Salomonseilanden vormen een eilandengroep in de Stille Oceaan, ten oosten van het eiland Nieuw-Guinea.

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. LIVE. “Antwoord van Washington aan Moskou biedt serieuze diplomatieke weg vooruit” - Rusland start legermanoeuvres in zuiden en op de Krim
  Play

  LIVE. “Antwoord van Washington aan Moskou biedt serieuze diplomatie­ke weg vooruit” - Rusland start legerma­noeu­vres in zuiden en op de Krim

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.