Meer dan 1 op 5 Europeanen dreigt in armoede te belanden
Volledig scherm
Meer dan 1 op 5 Europeanen dreigt in armoede te belanden © REUTERS

Meer dan 1 op de 5 Europeanen dreigt in armoede te belanden: ook België scoort niet goed

In de Europese Unie dreigt meer dan één op de vijf (21,9 procent) van de inwoners in armoede of sociale uitsluiting te belanden, zo berekende Eurostat, de Europese statistiekdienst. In absolute cijfers gaat het om zowat 96,5 miljoen mensen. België doet het met 20,4 procent een stuk slechter dan Nederland (15,8 procent).

 1. "Een kind met honger, kan niet leren": Gentse scholen mikken op solidariteit om brooddozen en magen te vullen
  PREMIUM
  GENT

  "Een kind met honger, kan niet leren": Gentse scholen mikken op solidari­teit om brooddozen en magen te vullen

  Niet elk kind krijgt een (gezond) gevulde brooddoos mee naar school, maar elk kind heeft recht op een maaltijd. Met die boodschap zijn 8 scholen van het Gentse katholieke net aan de slag gegaan. Het resultaat: duizenden brooddozen die gevuld worden, tassen soep en warme maaltijden die worden uitgedeeld. “Niet wij, maar Vlaanderen zou een warme maaltijd moeten voorzien”, klinkt het bij de organisatie.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.