Monnik Phra Manas krijgt in de grot van reddingswerkers een deken en een drankje met elektrolyten.
Volledig scherm
Monnik Phra Manas krijgt in de grot van reddingswerkers een deken en een drankje met elektrolyten. © AP

Mediterende monnik na vier dagen gered uit ondergelopen grot in Thailand

Thaise reddingswerkers hebben een boeddhistische monnik gered die vier dagen lang vastzat in een ondergelopen grot. De 46-jarige monnik was op pelgrimstocht toen hij afgelopen zaterdag de Phra Sai Ngam-grot in de noordelijke provincie Phitsanulok betrad om er te gaan mediteren. 

 1. Thaise grotjongens krijgen ieder 21 jaarsalarissen voor Netflix-miniserie

  Thaise grotjon­gens krijgen ieder 21 jaarsala­ris­sen voor Net­flix-miniserie

  Streamingdienst Netflix en de Thaise overheid hebben na maanden onderhandelen overeenstemming bereikt over de vergoeding die twaalf uit een ondergelopen grot geredde voetballertjes en hun coach krijgen voor hun medewerking aan een miniserie. De grotjongens en de trainer krijgen ieder een bedrag van omgerekend 85.000 euro. Dat is voor een doorsnee Thai, die in een gunstig geval 340 euro per maand verdient, 21 jaarsalarissen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"