Onder de 35 verkoolde lijken van burgers die vrijdag ontdekt werden in Myanmar, zijn twee medewerkers van de ngo Save the Children.
Volledig scherm
Onder de 35 verkoolde lijken van burgers die vrijdag ontdekt werden in Myanmar, zijn twee medewerkers van de ngo Save the Children. © AP

Medewerkers van hulporganisatie Save the Children onder burgerslachtoffers van bloedbad in Myanmar

Onder de 35 verkoolde lijken van burgers die vrijdag ontdekt werden in Myanmar, zijn twee medewerkers van de ngo Save the Children. Dat bevestigde de Britse internationale hulporganisatie.

 1. Koningshuizen doorgelicht, deel 3: Na de staatsgreep in Myanmar, wat nu met de familie van laatste verbannen koning?
  PREMIUM
  Royalty

  Koningshui­zen doorge­licht, deel 3: Na de staats­greep in Myanmar, wat nu met de familie van laatste verbannen koning?

  Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks ‘Koningshuizen doorgelicht’: een blik op de overgebleven royals in Myanmar, die een uiterst teruggetrokken bestaan leven. Het zijn nakomelingen van koning Thibaw, de laatste monarch van Myanmar die zich precies 135 jaar geleden overgaf aan de Britten, waarna hij verbannen werd en het land gekoloniseerd. Door de staatsgreep in Myanmar rijst nu weer vraag: wat is er eigenlijk met de leden van de koninklijke familie gebeurd?
 2. Vlaamse over Myanmar: “Schrik is groot dat protest neergeslagen wordt”
  PREMIUM

  Vlaamse over Myanmar: “Schrik is groot dat protest neergesla­gen wordt”

  “Het openbaar vervoer en telefonie werken niet, internet is zwaar verstoord. Banken zijn gesloten, mensen schuiven aan om geld af te halen aan automaten. Ook de winkels gingen dicht en mensen zijn bang dat ze niet aan hun dagelijkse portie rijst zullen raken. In de hoofdstad Naypyidaw zijn demonstraties begonnen tegen de staatsgreep door de militairen, ook al is de schrik groot dat die protesten zullen neergeslagen worden.” Een Vlaamse vrouw die al decennialang in de toeristische sector in Myanmar werkt, doet verslag over de toestand in het land nadat het leger er vannacht de macht greep en leider en omstreden Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi oppakte.