Joe Biden tijdens zijn persconferentie zondagavond
Volledig scherm
Joe Biden tijdens zijn persconferentie zondagavond © Photo News

Medewerkers Biden “te bang” om hem te vertellen dat hij ongelijk had over Afghanistan

Joe Biden, die met de grootste crisis sinds zijn aantreden wordt geconfronteerd, zou zijn buitenlands beleid met betrekking tot de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan koppig hebben doorgezet, terwijl zijn medewerkers “te bang” waren om zijn beslissingen in vraag te stellen. Dat hebben bronnen dicht bij de regering aan de Britse krant The Telegraph verklaard.

78 reacties

 • Glenn De Maeyer

  1 jaar geleden
  Die afghaanse soldaten zijn in de steek gelaten door de amerikanen + ze werden niet meer betaald. Een grote chaos als gevolg en zeer veel deserteurs. Hun enige hoop zijn de onafhankelijke groeperingen, maar of die ook democratisch en niet radicaal zijn is maar de vraag...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  willy platteau: "Wie is er begonnen met de terugtrekking van de Us troepen? Trump zou beter zwijgen?" Eigenlijk was het Obama, die besloot om de datum van juli 2011 voor een groot deel te geven, om uit Afghanistan te vertrekken. De troepen zouden tegen het einde van 2014 uit Afghanistan zijn “come hell or high water"! (The Washington Post) En verders bewijst Biden elke dag, dat Trump was een fijne President. Het is niet verbloemen, tis gewoon de waarheid. En onze Guide viel weer van zijn stoel.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Biden ...👎 Wacht tot buitenlandse legers weg zijn ... Dan zal je de ware Taliban aan het werk zien vrees ik ...
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  'Met Trump wist je tenminste waar je stond', wordt hier beweerd. Wat een grap. Trump was de meest onvoorspelbare president van de Amerikaanse geschiedenis. Die man rommelde maar wat aan, schoot vanuit de heup, als hij al eens iets goed deed was dat per ongeluk en men heeft talloze keren moeten beletten dat hij onherstelbare schade kon aanrichten.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Dat de VS en de NAVO daar niet eeuwig konden blijven ligt voor de hand. Een deel van de Afghaanse bevolking was de corruptie van de huidige regering beu en er is jammer genoeg ook veel sympathie voor de taliban onder de bevolking van het platteland. De progressieve bevolking in de steden is een ander paar mouwen, voor hen is dit een ramp. Men kan alleen maar zeggen dat een gewelddadige burgeroorlog vermeden is en hopen dat de taliban wat gematigder er pragmatischer is geworden.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.