Joe Biden tijdens zijn persconferentie zondagavond
Volledig scherm
Joe Biden tijdens zijn persconferentie zondagavond © Photo News

Medewerkers Biden “te bang” om hem te vertellen dat hij ongelijk had over Afghanistan

Joe Biden, die met de grootste crisis sinds zijn aantreden wordt geconfronteerd, zou zijn buitenlands beleid met betrekking tot de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan koppig hebben doorgezet, terwijl zijn medewerkers “te bang” waren om zijn beslissingen in vraag te stellen. Dat hebben bronnen dicht bij de regering aan de Britse krant The Telegraph verklaard.

79 reacties

 • Glenn De Maeyer

  2 maanden geleden
  Die afghaanse soldaten zijn in de steek gelaten door de amerikanen + ze werden niet meer betaald. Een grote chaos als gevolg en zeer veel deserteurs. Hun enige hoop zijn de onafhankelijke groeperingen, maar of die ook democratisch en niet radicaal zijn is maar de vraag...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 maanden geleden
  willy platteau: "Wie is er begonnen met de terugtrekking van de Us troepen? Trump zou beter zwijgen?" Eigenlijk was het Obama, die besloot om de datum van juli 2011 voor een groot deel te geven, om uit Afghanistan te vertrekken. De troepen zouden tegen het einde van 2014 uit Afghanistan zijn “come hell or high water"! (The Washington Post) En verders bewijst Biden elke dag, dat Trump was een fijne President. Het is niet verbloemen, tis gewoon de waarheid. En onze Guide viel weer van zijn stoel.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Biden ...👎 Wacht tot buitenlandse legers weg zijn ... Dan zal je de ware Taliban aan het werk zien vrees ik ...
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  'Met Trump wist je tenminste waar je stond', wordt hier beweerd. Wat een grap. Trump was de meest onvoorspelbare president van de Amerikaanse geschiedenis. Die man rommelde maar wat aan, schoot vanuit de heup, als hij al eens iets goed deed was dat per ongeluk en men heeft talloze keren moeten beletten dat hij onherstelbare schade kon aanrichten.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Dat de VS en de NAVO daar niet eeuwig konden blijven ligt voor de hand. Een deel van de Afghaanse bevolking was de corruptie van de huidige regering beu en er is jammer genoeg ook veel sympathie voor de taliban onder de bevolking van het platteland. De progressieve bevolking in de steden is een ander paar mouwen, voor hen is dit een ramp. Men kan alleen maar zeggen dat een gewelddadige burgeroorlog vermeden is en hopen dat de taliban wat gematigder er pragmatischer is geworden.
 1. INTERVIEW. Professor Jonathan Holslag: “Onze westerse vrijheden zullen nog meer onder druk komen te staan vanuit andere ideologieën”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Professor Jonathan Holslag: “Onze westerse vrijheden zullen nog meer onder druk komen te staan vanuit andere ideolo­gieën”

  Nu de taliban het opnieuw voor het zeggen hebben in Afghanistan en de Amerikanen de regio in allerijl verlaten, ziet professor Internationale Politiek Jonathan Holslag (VUB) de internationale machtsverhoudingen verder verschuiven. Wég van Europa, naar ideologieën die vijandig staan tegenover onze westerse waarden en vrijheden. “Europa zal de komende twintig jaar de rekening gepresenteerd krijgen”, klinkt het. “En dat hebben we voor een groot deel zelf in de hand gewerkt.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.