Er is momenteel een grote politieaanwezigheid bij de ambassade van Oekraïne in Madrid.
Volledig scherm
Er is momenteel een grote politieaanwezigheid bij de ambassade van Oekraïne in Madrid. © ANP / EPA

Medewerker van Oekraïense ambassade in Madrid gewond door bombrief, Oekraïne beveelt verhoogde beveiliging voor al zijn ambassades

Een medewerker van de Oekraïense ambassade in Madrid is vanmiddag lichtgewond geraakt door een bombrief. De brief ontplofte toen het slachtoffer die in de handen had, aldus de Spaanse politie.

 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. REPORTAGE. In de hel van Bachmoet, waar het artilleriegeschut nooit ophoudt: “Als we niet opletten, ontploft de boel en veranderen we in een stofwolk”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de hel van Bachmoet, waar het artillerie­ge­schut nooit ophoudt: “Als we niet opletten, ontploft de boel en veranderen we in een stofwolk”

  Al ruim negen maanden is de stad Bachmoet, in de provincie Donetsk in het oosten van Oekraïne, het strijdtoneel voor hevige gevechten. De Russen zetten alles op alles in de hoop de stad snel te veroveren. Maar het Oekraïense verzet vecht met man en macht terug. Onze journalist Arnaud De Decker brengt verslag uit over het genadeloze leven aan de frontlinie. Vandaag deel 1: het ziekenhuis waar gewonden aan de lopende band binnengebracht worden en de brandweerlui die ondanks zware verliezen bij elkaar kameraadschap vinden.