Eric Coomer van het stemmachinebedrijf Dominion op archiefbeeld.
Volledig scherm
Eric Coomer van het stemmachinebedrijf Dominion op archiefbeeld. © AP

Medewerker stemmachinebedrijf klaagt Trump-campagne aan

Een hooggeplaatste medewerker van het Canadees-Amerikaanse stemmachinebedrijf Dominion heeft het campagneteam van scheidend president Donald Trump aangeklaagd wegens laster. 

 1. Fox News en andere pro-Trump-media trekken fraudeclaims in na dreiging met rechtszaak

  Fox News en andere pro-Trump-me­dia trekken fraude­claims in na dreiging met rechtszaak

  Smartmatic, de fabrikant van elektronische stemmachines en verkiezingssoftware die op veel plaatsen gebruikt werden bij de recentste Amerikaanse presidentsverkiezingen, dreigt ermee Fox News en de andere rechtse mediakanalen Newsmax en OANN (One America News Network) voor de rechter te dagen. De zenders beweren immers al wekenlang dat Smartmatic sjoemelsoftware gebruikt die de uitslag van de verkiezingen zou hebben gewijzigd. Nu hen mogelijk een rechtszaak boven het hoofd hangt, trekken de zenders een na een hun ongefundeerde beweringen weer in.
 2. Trump minimaliseert impact van grootschalige cyberaanval op Amerikaanse instellingen en spreekt buitenlandminister tegen over Russische betrokkenheid

  Trump minimali­seert impact van grootscha­li­ge cyberaan­val op Amerikaan­se instellin­gen en spreekt buitenland­mi­nis­ter tegen over Russische betrokken­heid

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst gereageerd op de berichten over de grootschalige cyberaanval die verscheidene Amerikaanse overheidsinstellingen heeft getroffen. Zijn buitenlandminister Mike Pompeo deelde vrijdag mee dat er aanwijzingen zijn dat Rusland achter de aanval zit. Trump betwijfelt dat laatste en suggereert dat China mogelijk de schuldige is.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"