Derek Chauvin achter de tralies.
Volledig scherm
Derek Chauvin achter de tralies. © CNN

Maximumstraf of niet? Derek Chauvin riskeert 75 jaar cel, maar komt er allicht goedkoper van af

Een twaalfkoppige jury verklaarde de voormalige politieagent Derek Chauvin gisterenavond over heel de lijn schuldig aan de dood van George Floyd in mei 2020. De rechter las kort het vonnis voor en noemde Chauvin 'guilty’ aan de drie aanklachten: doodslag, doodslag door nalatigheid en onopzettelijk doden. Hij riskeert tot 75 jaar cel. 

14 reacties

 • Robert Croux

  2 weken geleden
  Mr Bosmans : Er zijn 45 getuigen en specialisten gehoord en tegen verhoord. De hoofdcommissaris was er in begin. Voor een vals briefje van $ 20.00 is geen reden tot aanhouding en zeker niet om met een getrokken revolver een bange man te intimiteren. Chauvin had een jaarlijks opfriscursus gehad en moest het verschil zien tussen een geagiteerd man (zoals ook Chovanec in Charleroi), een gedrogeerde en een gedrag van een gangster. Chauvin was opzettelijk 15 x in fout.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 weken geleden
  Hij zou moeten gestraft worden op basis van moedwillig doden.
 • Emmy Franck

  3 weken geleden
  Wanneer ik zie in het nieuws dat er een feest uitbarst na de uitspraak van de jury vind ik beneden alle peil. Dat de agent gestraft wordt, is normaal want het was extreem geweld maar er is een dode gevallen, is niks om te vieren
 • Jan Hendrickx

  3 weken geleden
  Ludo Wouters ,toen de president did uitspraak deed was de jury in afzondering .Zij weten dan niet wat er in de buitenwereld gebeurt .En wat is er mis met die uitspraak ? De jury moet altijd de ,volgens hen , juiste beslissing nemen .
 • Peter Bosmans

  3 weken geleden
  Ik kan dat in Amerika moeilijk begrijpen. Als die man schuldig is, waarom betaalt de stad dan 27 miljoen dollar schadevergoeding, want dat wil toch zeggen dat de stad een fout gemaakt heeft en niet de persoon. Zolang je niet kan bewijzen dat die man opzettelijk gedood heeft of racist is blijft het toch ook bij een vergissing of menselijke fout met vreselijke afloop en daar kan je toch niemand 75 jaar effectief voor opsluiten.
 1. Zoeloekoningin wijst in testament zoon aan als opvolger: hoe geruchten over vergiftiging en intriges binnen familie tot ongezien drama leiden
  2

  Zoeloeko­nin­gin wijst in testament zoon aan als opvolger: hoe geruchten over vergifti­ging en intriges binnen familie tot ongezien drama leiden

  Het aanduiden van een nieuwe Zoeloekoning leidt tot ongeziene taferelen in Zuid-Afrika. Nadat de oude koning en koningin op amper twee maanden tijd overleden, barstte binnen de koninklijke familie een strijd los over de opvolging. De koningin duidde in haar testament haar zoon aan als nieuwe koning, maar niet alle familieleden zijn daarmee akkoord. Dat bleek duidelijk toen het testament gisteravond werd voorgelezen op live televisie.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein