Voormalig salesmanager en anti-oorlogsactivist Maxim Bocharov (38) vluchtte naar Istanboel.
Volledig scherm
Voormalig salesmanager en anti-oorlogsactivist Maxim Bocharov (38) vluchtte naar Istanboel. © AP

Maxim ontvluchtte Poetins Rusland: “Niet elke Rus is een gehersenspoelde zombie”

Sinds Vladimir Poetin de gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft afgekondigd, zijn heel wat Russen naar Turkije gevlucht. Volgens een hulporganisatie verkeren velen van hen in shock. “Ze kunnen niet eten of slapen.” Voor Maxim Bocharov (38) blijkt zijn vlucht alvast een zegen: “Voor de eerste keer in mijn leven voel ik me echt vrij”.

17 reacties

 • robert vos

  6 maanden geleden
  Er is een verschil tussen die die eind feb al weg gingen en den deze. Tis allemaal wel goed totdat het ze zelf raakt. Vluchten hals over kop en voor een deel nemen die nu nog geen afstand van deze oorlog. Ieder voor zich en god voor ons allen. Maar protesteren ho maar! Stilletjes afwachten en strax gaan ze weer terug. Lafaards !
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Putin heeft een jarenlang sociaal pact met de Russische bevolking verbroken met de gedeeltelijke mobilisatie. Dat sociaal pact : houd u bezig met uw leventje, wij zorgen voor u en regelen alles. Moei je niet met politiek. Het verbreken van dat sociaal pact is de zoveelste blunder van het Kremlin. Een serieuze opstand kan heel snel en onverwacht gebeuren, maar de aanloop kan maanden en zelfs jaren vergen.
 • BERT VAN DEN BERGH

  6 maanden geleden
  Als je eerst Poetin en zijn oorlog steunt en daarna vlucht ben je uiteindelijk toch tegen oorlog zeker. Van de andere kant goed want dan er zijn er minder die gaan vechten en een zinloze dood sterven.
 • Jean-Marc Carton

  6 maanden geleden
  diegene die vluchten denken alleen aan hun eigen persoontje, ze vluchten niet omdat ze niet akkoord zijn met poetins 'oorlog'.
 • Frank Neirynck

  6 maanden geleden
  Indien al die russen die gevlucht zijn zouden protesteren en ijveren voor een democratisch Rusland, zou de wereld een stuk mooier zijn.