Max (12) werd getroffen door de bliksem: “Ga nooit douchen tijdens onweer”

Een enorme schok, gevolgd door een intense pijn van zijn kruin tot aan zijn tenen. Als de 12-jarige Max Cornelissen uit het Nederlandse Gouda afgelopen maandag tijdens onweer onder de douche staat, wordt hij getroffen door de bliksem. Max: “Ik hoorde een harde knal en op dat moment sprong ik op van de pijn. Ik sta onder stroom, dat wist ik gelijk.” 

10 reacties

 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat ook in NL het plaatsen van een equipotentiale verbinding, waarbij alle "aanraakbare" metalen delen geaard worden, verplicht was...
 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Aardlekschakelaar type B.En bliksemonderbrekers is dat onvoldoende? Ik ga dat eens opzoeken.Interessante materie.
 • Gunter Verhulst

  2 jaar geleden
  Buizen en kranen aarden.
 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  Als de bliksem de koperen geleiders , de buizen naar de watergebruiker vindt ben je de klos - een differentieelschakelaar is dan van geen tel, die is sowieso al te laat als de bliksem erop inslaat - hij heeft geluk gehad dat de spanning al voor een overgroot gedeelte naar de aarde was verdwenen -
 • Chris Verberne

  2 jaar geleden
  Wij hebben een differentieel schakelaar met een gevoeligheid van 30 mA die inderdaad bij de eerste bliksem meestal afslaat. Echter, een differentieel schakelaar zou wat Max overkomen is, niet voorkomen hebben. Als de bliksem de sanitaire installatie raakt en er op dat moment iemand er gebruik van maakt die de beste geleiding naar de Aarde is, is het prijs. Gelukkig is het voor Max goed afgelopen en ik wens hem een spoedig herstel toe. Zijn vader wil ik bedanken voor de waarschuwing.
 1. Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”
  UPDATE

  Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”

  In China zijn in tien dagen tijd bijna tweehonderd mensen met het coronavirus besmet geraakt. Zeven onder hen verkeren in kritieke toestand. Staatsmedia noemen het de “zwaarste uitbraak” sinds de ellende startte in Wuhan. Die heeft zich inmiddels uitgebreid naar twee andere delen van het land verspreid, meldden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Beijing al uitbraken van de Delta-variant gemeld.