Archiefbeeld - Eind januari komt de Sea-Watch 3 aan in de haven van de Siciliaanse stad Catania.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Eind januari komt de Sea-Watch 3 aan in de haven van de Siciliaanse stad Catania. © REUTERS

Matteo Salvini beschuldigt Nederland en EU van desinteresse voor gestrande migranten

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini beschuldigt Nederland en de Europese Unie ervan zich het lot niet aan te trekken van de 42 migranten die nu al elf dagen vastzitten op een schip in Italiaanse wateren. "Ik heb mijn Nederlandse collega persoonlijk aangeschreven. Ik kan niet geloven dat ze geen interesse tonen voor een schip dat onder hun vlag vaart", zegt de sterke man van de extreemrechtse regeringspartij Lega vandaag in een mededeling.

6 reacties

 • Ludo Wouters

  3 jaar geleden
  Wanneer een NGO bewust gaat uitvaren om vluchtelingen te gaan oppikken dan is die NGO verantwoordelijk. Het is een groot verschil dat wanneer een schip vergaat en de mensen gered moeten worden, en dat wanneer mensen bewust de zee op gaan om "gered" te worden. Het ene is een ongeluk, het ander is bewust jezelf in gevaar brengen.
 • johan vermeersch

  3 jaar geleden
  Er zijn 27 landen in de unie met 27 ministers voor buitenlandse zaken en evenveel ministeries voor landsverdedeging wat zitten die te doen?
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Opvarenden terug brengen van waar ze komen. Zo simpel is het.
 • Patrick Rutten

  3 jaar geleden
  Salvini heeft een punt. Hij legt de hypocrisie bloot binnen de EU. Waar is Rutte, Verhofstad en Juncker nu voor een blitse verklaring? Slechte heelmeesters maken stinkende wonden...
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Jan, ken jij iets van zeerecht? Op zee ben je verplicht om mensen in nood te redden. De vlag waaronder het schip valt, is het land dat wordt aangedaan. Zoals italie terecht verwijst naar nederland. Nederlandse vlag, nederlands probleem. Maar nederland kan dit nog anders oplossen. De eigenaar van het schip aansprakelijk stellen voor de te maken kosten van opvang!