De Barbies van Amelia Earhart, Frida Kahlo en Katherine Johnson.
Volledig scherm
De Barbies van Amelia Earhart, Frida Kahlo en Katherine Johnson. © Barbie/Mattel

Mattel lanceert Barbie van Frida Kahlo en 13 andere vrouwelijke rolmodellen

Speelgoedfabrikant Mattel brengt een nieuwe reeks Barbies met de naam ‘Inspiring Women’ (Inspirerende Vrouwen) uit. Dat maakt het merk dinsdag bekend naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag die woensdag plaatsvindt. De nieuwe poppen zijn een eerbetoon aan veertien hedendaagse en historische vrouwelijke rolmodellen.

5 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ronny Van de Wal : tja waarom niet ? Barbiepoppen zijn maar tijdelijk in het leven van een kind. Mijn dochter heeft de hare op een dag in een zeer creatieve bui kaalgeknipt. En ze is geen kapster geworden... Social engineering bestaat trouwens al zolang als de prehistorische mens het vuur heeft leren manipuleren.
 • Ronny Van de Wal

  3 jaar geleden
  Binnenkort ook de 54 verschillende gendertypes te verkrijgen zeker? Social engineering op zijn best.Zelfs in de speelgoedindustrie.Kinderen zijn natuurlijk een doelgroep die gemakkelijk te manipuleren is....
 • jeff De Boeck

  3 jaar geleden
  Spijtig dat ze geen bekende vrouwen hebben gepakt.
 • Artuur Lemmens

  3 jaar geleden
  Zijn dit de Rolmodellen ??
 • Eric De landtsheer

  3 jaar geleden
  Eigenlijk, mannelijke managers geven vrouwen het gevoel 'dat ze meetellen" en pikken zo een dik graantje mee in de huidige hypehetze "war of the sexes". Mattel zou geloofwaardiger zijn moest men de dames gelijke verloning geven als mannelijke collega's. Maar dat komt nergens van de grond. Dat telt, de rest van al die initiatieven is gebakjen lucht en stelt vrouwen in termijn in een nadelige positie...maar ja..." don't ask me, i'm just a girl, hihihihi"
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten