Matroos Herbert Jacobson en een foto uit 1938 van het slagschip ‘USS Oklahoma’.
Volledig scherm
Matroos Herbert Jacobson en een foto uit 1938 van het slagschip ‘USS Oklahoma’. © AP

Matroos die omkwam tijdens aanval op Pearl Harbour meer dan 80 jaar na zijn dood begraven

Het stoffelijk overschot van een matroos die bij de Japanse aanval op Pearl Harbor werd gedood, is vandaag, meer dan 80 jaar na zijn overlijden, begraven op Arlington National Cemetery in het Amerikaanse Washington. Dat meldt een woordvoerder van de begraafplaats.

 1. Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaanse voetbalbond Iraanse vlag zonder embleem toont
  30

  Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaan­se voetbal­bond Iraanse vlag zonder embleem toont

  Iraanse staatsmedia hebben opgeroepen om de VS uit het WK voetbal te schoppen nadat de Amerikaanse voetbalbond de Iraanse vlag op zijn sociale media heeft veranderd om steun te betuigen aan de demonstranten in Iran. De VS en Iran zijn al jaren gezworen vijanden. Beide landen treffen elkaar morgen in de laatste groepswedstrijd en kunnen zich alle twee nog plaatsen voor de achtste finales.
 2. Nederlandse politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig
  Play
  4

  Nederland­se politie beëindigt illegale rave met 3.000 bezoekers: ook veel Belgen aanwezig

  In Nederland heeft de politie vannacht ingegrepen bij een illegaal feest waar veel bezoekers op af waren gekomen. Daarbij werden afritten van de snelweg afgesloten om meer feestgangers te weren. Volgens de organisator waren er zo’n 3.000 feestgangers aanwezig in Ammerzoden (Gelderland), vlak bij ‘s Hertogenbosch. Rond 7.45 uur ging de muziek uit en kwamen de feestgangers naar buiten.