Een brandweerman blust de overblijfselen van een gebouw na een Russisch bombardement in Zatoka, nabij Odesa.
Volledig scherm
Een brandweerman blust de overblijfselen van een gebouw na een Russisch bombardement in Zatoka, nabij Odesa. © via REUTERS

"Massale" bombardementen nabij Odesa, melden Oekraïense autoriteiten

Rusland zou opnieuw bombardementen hebben uitgevoerd in het zuiden van Oekraïne. Onder andere de haven van de stad Mykolajiv en een dorpje nabij Odesa werden geraakt, zo melden de Oekraïense autoriteiten dinsdag.

 1. ANALYSE. Hebben de Russen toch hun zinnen gezet op heel Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen: “De afgelopen 24 uur zag je pure psychologische oorlogsvoering”
  PREMIUM

  ANALYSE. Hebben de Russen toch hun zinnen gezet op heel Oekraïne? Oud-kolonel Roger Housen: “De afgelopen 24 uur zag je pure psychologi­sche oorlogsvoe­ring”

  “De geografische doelen van Rusland beperken zich niet langer tot de Donbas.” Dat heeft de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov in een interview met de Russische staatsomroep gezegd. Een uitspraak die kan tellen: hebben de Russen alsnog hun zinnen gezet op het volledige Oekraïense grondgebied? Oud-kolonel Roger Housen maakt een analyse zoals alleen hij dat kan.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Streng coronabeleid in China blijft overeind te midden van ongekende protestgolf: ‘A4-revolutie’ zwelt aan, Chinese politie rukt massaal uit
  5

  Streng coronabe­leid in China blijft overeind te midden van ongekende protest­golf: ‘A4-revolutie’ zwelt aan, Chinese politie rukt massaal uit

  In de grote steden van China zijn opnieuw mensen de straat opgegaan tegen het strikte coronabeleid van de Chinese regering. Die handhaaft vooralsnog haar zeer strikte zerocovidbeleid, maar wil nu plots her en der wel wat (kleine) regels versoepelen. De autoriteiten hopen daarmee de opzienbarende en groeiende protesten te smoren, maar het is nog maar de vraag of dat zal lukken. Waarnemers spreken over een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Mensen riepen zelfs al op tot het vertrek van president Xi Jinping. De Chinese politie heeft haar aanwezigheid in een aantal metropolen alvast aanzienlijk verhoogd in een poging het aanzwellende protest de kop in te drukken.