De martelkamer die de politie aantrof in een zeecontainer in een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, net over de grens bij Essen.
Volledig scherm
De martelkamer die de politie aantrof in een zeecontainer in een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, net over de grens bij Essen. © via REUTERS

Martelka­mer in Nederland moest rol spelen in snel escalerend onderwe­reld­con­flict: “Alles geïsoleerd. Ze mogen schreeuwen”

Het martelcomplex dat afgelopen zomer in het Nederlandse dorp Wouwse Plantage (Roosendaal) werd opgerold, zou volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) een rol hebben gespeeld in een groot conflict tussen rivaliserende groeperingen in het criminele circuit. Dat stelde officier van justitie Koos Plooij vrijdagochtend tijdens een nieuwe inleidende zitting in het proces.

0 reacties

 1. Martelkamers zijn volgende stap van sadistisch drugsgeweld: “Dit komt zo uit een draaiboek van Mexicaanse kartels”
  PREMIUM

  Martelka­mers zijn volgende stap van sadistisch drugsge­weld: “Dit komt zo uit een draaiboek van Mexicaanse kartels”

  Drugscriminelen die elkaar bewerken met hete strijkijzers of knuppels zijn niets nieuws onder de zon. Een netjes ingerichte martelkamer zoals de Nederlandse politie onlangs ontdekte, is dat wel. “Dit is next level, voorbereid op het allerergste. Het drugsgeweld stijgt naar ongeziene sadistische praktijken, en ook de coke-snuivers dragen hiervoor een verantwoordelijkheid.”
 2. Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  Politie vindt Belgisch koppel gekneveld in hun flat van 5,5 miljoen euro aan Costa del Sol

  De Spaanse politie is erin geslaagd drie overvallers te arresteren die een Belgisch koppel hebben beroofd en vastgebonden. Dat gebeurde in hun luxeflat van 5,5 miljoen euro, in een van de meest exclusieve resorts aan de Costa del Sol. Het koppel werd ’s nachts, terwijl ze in bed lagen, verrast door drie gewapende mannen. Nadat een bewaker de politie verwittigde, vonden die het koppel gekneveld terug op het dak.
 1. Het brein achter bende van ‘martelgevangenis’: dit weten we over Robin van O. (40)
  PREMIUM

  Het brein achter bende van ‘martelge­van­ge­nis’: dit weten we over Robin van O. (40)

  De 40-jarige man die door de politie wordt gezien als brein achter de drugsorganisatie die een martelkamer bouwde in een loods in Wouwse Plantage (Roosendaal), net over de grens met België, is een fitnessuitbater uit Utrecht. Robin van O. (40) zou al in juni opgepakt zijn in een peperduur penthouse in Den Haag. De Nederlandse politie wil voorlopig niets zeggen over zijn achtergrond. Toch is heel wat bekend over de veertiger en zijn entourage.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph