Een groepje gestrande reizigers van Thomas Cook op de luchthaven van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een groepje gestrande reizigers van Thomas Cook op de luchthaven van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Foto ter illustratie. © AFP

Marokko richt crisiscel op die gestrande Thomas Cook-reizigers moet opvangen

Het Marokkaanse ministerie van Toerisme heeft een crisiscel opgericht, die de repatriëring van duizenden klanten van de Britse reisorganisatie Thomas Cook moet opvolgen en omkaderen. Belgische klanten in het buitenland kunnen ook bellen naar het noodnummer dat de FOD Buitenlandse Zaken heeft geopend.

 1. Bazen Thomas Cook vingen laatste 5 jaar nog meer dan 22 miljoen euro bonussen

  Bazen Thomas Cook vingen laatste 5 jaar nog meer dan 22 miljoen euro bonussen

  Het ging al langer slecht met Thomas Cook dat vanochtend failliet is verklaard. Het belette de bazen van de Britse touroperator evenwel niet om de laatste vijf jaar nog voor meer dan 22,6 miljoen euro aan bonussen te cashen. Zo ging CEO Peter Fankhauser, die zich vandaag uitput in excuses voor de honderdduizenden gestrande klanten, aan de haal met bijna 9,4 miljoen euro, meldt The Telegraph. “De directie zou hun bonussen moeten terugbetalen”, klinkt het bij oppositiepartij Labour.
 2. Brussels Airlines annuleert eerste Thomas Cook-vluchten, noodnummer geopend voor gestrande Belgen

  Brussels Airlines annuleert eerste Thomas Coo­k-vluch­ten, noodnummer geopend voor gestrande Belgen

  Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert klanten van de touroperator naar heel wat bestemmingen en zou honderdduizenden klanten per jaar kunnen verliezen. Vanochtend zijn al twee vluchten geannuleerd wegens achterstallige betalingen van Thomas Cook Belgium. Intussen heeft Buitenlandse Zaken een noodnummer geopend om Belgen bij te staan die in het buitenland problemen ondervinden door de situatie bij Thomas Cook.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding