Screenshot uit de video die de opgepakte leraar aanzette tot het verspreiden van zijn haatbericht.
Volledig scherm
Screenshot uit de video die de opgepakte leraar aanzette tot het verspreiden van zijn haatbericht. © YouTube

Marokkaanse leerkracht roept op om Belgische vrijwilligsters in korte broek te onthoofden: haatverspreider opgepakt

De Marokkaanse politie heeft een man opgepakt die op Facebook had opgeroepen tot onthoofding van enkele Belgische vrijwilligers in Marokko. De jonge vrouwen van Bouworde vzw hadden een filmpje gedeeld van hun werk op een werf in het zuiden van Marokko, waarin ze onder een stralende zon in korte broek te zien zijn.

274 reacties

 • Alain Van Gaal

  2 jaar geleden
  Er mag inderdaad van “immigranten” verwacht worden dat men zich naar de cultuur en de gewoonten van het gastland aanpast. Hier gaat het echter om een humanitair project, het “helpen” van een locale bevolking met vrijwillig aanleg van een weg. Als men daarbij dan ook dergelijke “kortzichtige” standpunten gaat innemen, kan men beter projecten op locaties uitvoeren waar hulp “gewenst” alsook gewaardeerd is. In verhouding moet ook gezien worden dat het hier over een haatdragend individueel gaat.
 • Johan de Brouwer

  2 jaar geleden
  Aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat iedereen zich kan kleden hoe ze zelf willen. Aan de andere kant word hier van “vreemden” verwacht dat ze zich aanpassen aan onze cultuur, moeten wij ons daar dan ook niet aanpassen aan hun cultuur? Uiteraard is extremisme nooit goed te keuren, niet in België en ook niet in Marokko. De discussie over racisme en het al dan niet aanpassen aan de plaatselijke cultuur, en hoe ver dit moet gaan, is en blijft moeilijk en zeer gevoelig.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Hij is dan een leraar, die ook instaat voor de opvoeding van zijn kinderen in de klas. Er zijn Marokkaanse mannen, die het doodnormaal vinden dat zij met een ontbloot bovenlijf rondlopen in een korte short. Hun vrouwen daarentegen moeten zich volledig omhullen in linnen, ook als zij gaan zwemmen.
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Onze meisjes gaan ginds gratis straten leggen terwijl hier de Marrokaanse jongeren zich steendood vervelen. Hoe valt dat te rijmen.
 • Jan Delafontaine

  2 jaar geleden
  Moraal van het verhaal : niet naar landen gaan waar de tijd al eeuwenlang stilstaat.
 1. “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is

  “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmid­del is

  Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.