Marischka Borgmeijer (47) zag tot haar verbazing plots 35.794 euro op haar rekening. Het onterecht uitgekeerde geld wil ze gebruiken om haar schulden af te betalen, ook al weet ze dat ze het hele bedrag ooit moet terugbetalen.
Volledig scherm
Marischka Borgmeijer (47) zag tot haar verbazing plots 35.794 euro op haar rekening. Het onterecht uitgekeerde geld wil ze gebruiken om haar schulden af te betalen, ook al weet ze dat ze het hele bedrag ooit moet terugbetalen. © Frank jansen

Marischka krijgt door blunder stadsbestuur honderdvoudige uitgekeerd: 35.700 euro. "Terugstorten? Zij hebben de fout gemaakt”

MiljoenenblunderEen blunder van formaat bij het stadsbestuur van Den Haag: een groep bijstandsgerechtigden zou bovenop hun uitkering een premie ontvangen van enkele honderden euro’s, alleen is door een fout veel meer geld gestort dan de bedoeling was. Aan 69 mensen werd een bedrag tussen 30.000 en 150.000 euro overgemaakt. Marischka Borgmeijer is een van hen, zij kreeg in plaats van 357 euro het honderdvoudige 35.700 euro. Ze is niet meteen van plan het geld terug te storten. “Ik ben geen oplichter, maar nu dat geld zomaar mijn kant is opgerold, denk ik: het heeft zo moeten zijn.”

169 reacties

 • Anthony van der Borght

  2 jaar geleden
  Inderdaad.. als de persoon zelf de fout maakt. Is het hun eigen fout. Dat het bedrag op hun rekening gestort is geweest.. en is niet de fout van de persoon zelf.. de persoon heeft niet gevraagd voor het te storten op haar rekening .. ik had het ook niet gedaan moest dat bij mij gebeuren ik zou het ook niet terug gestort hebben ..
 • Ruud Roeders

  2 jaar geleden
  ze heeft groot gelijk, als politici het al doen mag zij het ook.
 • Liesbeth Cuppens

  2 jaar geleden
  @Conrad Croonen Wanneer u denkt dat 1175 euro per maand veel is, dan vergist u zich verschrikkelijk. Na het aftrekken van huur, elektriciteit, boodschappen, apotheek, enz is zo'n bedrag snel zeer gedaan. Geloof me, met zo'n laag bedrag komt men, zelfs zonder enige vorm van chichi, zonder culturele activiteiten (te duur), amper rond.
 • Ignace De Graeve

  2 jaar geleden
  Dus in Nederland kan dit wel ? Geld ontvangen en het er gewoon doordraaien ? Da’s zoals de wetten voor oldtimers in Vlaanderen en Wallonië hier ... Nu leven we in een apen-Europa zeker ?
 • Jan Tielens

  2 jaar geleden
  Dom als ze het niet per direct terugbetaald. Op het einde van de maand heeft ze waarschijnlijk een consumentenkrediet van een 35000 euro aan 7 percent aan haar been. De bank zal de fout wel rechtzetten. Ze is of wordt het slachtoffer van haar eigen dom gedrag.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser